Kokonaisvaltaisuus ei ole pelkkä sana.

Kokonaisvaltaisuus ei ole pelkkä sana, vaan se kuhisee elämää. Useilla eri hierojilla käynyt tietää, että hieronta kokemuksena vaihtelee melkoisesti eri hierojilla. Monelle meistä se, kuka hieroo, on tärkeä valinta. Erot huomataan samalla lailla koulutettujen hierojien välillä, vaikka emme pystyisi analysoimaan, mistä erot johtuvat.

Mikä tekee/takaa hyvän hierontakokemuksen ammattikoulutuksen ja kokemuksen lisäksi? Jos pelkästään koulutus ratkaisisi samasta koulusta valmistuneet olisivat yhtä hyviä. Tiedämme, että näin ei ole. Mitkä seikat vaikuttavat suuriin eroihin jopa saman kurssin sisällä?

Eroja tuottavat sukupuoli, hieronnan voimakkuus ja ”käsiala”. Sillä tarkoitetaan yksilöllistä tyyliä ja otevalikoimaa, mikä valikoituu harjoittelun ja kokemuksen myötä. Näyttötutkinnon läpäisseillä koulutetuilla hierojilla on todettu olevan riittävän hyvät perustiedot ja taidot valmistuakseen. Kuitenkin asiakkaan hierontakokemusten erot ovat hyvinkin suuret.

Miksi jonkun tietyn hierojan käsittelyssä lihasjumien vähenemisen myötä myös mieliala kohoaa merkittävästi?

Tunnin hieronnan jälkeen voi vastaanotolta poistua ”kuin toinen ihminen”. Tullessa saattoivat työkiireet ja ihmissuhdeongelmat painaa kuin lyijysäkki ja lihaskireydet sattua ja rajoittaa jopa pään kääntöä, mutta tunnin hieronnan jälkeen ulos astuu rauhallinen, rentoutunut ja haasteisiinsa toiveikkaasti suhtautuva ihminen. Miksi jollakin hierojalla on tämän suuntaisia asiakaskokemuksia paljon?

Mikä selittäisi varsin suuren muutoksen asiakkaan hieronnan kokemisessa ja käsittelyn vaikutuksessa? Olisiko niin, että tämä asiakas ei saanut ainoastaan asiantuntevaa lihaskäsittelyä hieronnalla, vaan hän olisi saanut kokonaisvaltaisesti vaikuttavan hieronnan?

Hanabölen Hoitola on perustettu hoitamaan koko ihmistä lihaksineen, jänteineen, ajatuksineen ja tunteineen. Hoitolan perustajana minua on koko elämäni ajan kiinnostanut ihmisen kokonaisuuden toimivuus; miten fyysinen keho toimii ja mitä se tarvitsee pysyäkseen kunnossa. Liikuntatieteiden kandidaatiksi (liikunnan opettaja) opiskeluni jälkeen koin tietäväni fyysisestä kehosta riittävästi, mutta sitten kiinnostuin ihmisen ajattelun ja tunteiden osuudesta ihmisenä olemisessa. Koska minulle tarjoutui tilaisuus, ex-mieheni sponsoroimana, opiskelin psykologiaa Kaliforniassa ja sain tutkinnon (M.A. in Psychology). (Sain opiskella, kunhan hoidin Suomen Pääkonsulin puolison tehtävät, minkä teinkin)

Olisi kuvitellut psykologian maisterintutkinnon riittävän, mutta löysin yhä uutta relevanttia tietoa ihmisen kokonaisuudesta; ja jatkoin henkisyyden opintoihin Agape Henkisessä Keskuksessa, ja myös käytännön filosofisiin opintoihin Landmark- Koulutuskorporaatiossa, ja minusta tuli myös elämänvalmentaja. Vasta tuolloin olin valmis perustamaan oman Koulutusyrityksen ”Energia Liikkuu”, jossa autoin asiakkaitani linjaamaan energioita yhteen ytimensä ympärille, ja näin poistamaan esteitä tavoitteiden ja haaveiden tieltä. Ehdin kouluttaa asiakkaita kymmenen vuotta USA:ssa energia integraatiossa.

Suomeen paluumuuttajana tulin 2006 ja seuraavana vuonna perustin Hanabölen Hoitolan. Olen lisäkouluttanut ja valmentanut monia koulutettuja hierojia ja muita luontaishoitajia yli kymmenen vuoden ajan. Nyt on taas koulutuksen vuoro, koska tarvitsemme uuden tiimin kokonaisvaltaisesti ihmistä hoitavia koulutettuja hierojia. Minulle kokonaisvaltaisuus ei ole pelkkä sana, vaan se kuhisee elämää.

Kokonaisvaltaisen hierontahoidon salat-kurssi 20.07.2019
Tarkemmat tiedot: https://www.hanabolenhoitola.fi/ajankohtaista/