Talven selkä taittuu – miten meidän laita?

Talven selkä taittuu. Valo lisääntyy, ja hanget sulavat auringon vaikutuksesta. Yöpakkaset pitävät kevään nopeaa tuloa kurissa. Kevätflunssa, kevätväsymys ja issiasvaivat ovat tämän ajan riesoja. Aurinkolasit etsitään esille. Valo paljastaa vaatteiden nuhjuisuuden, kasvojen ihon kuivuuden ja kodin siivouksen tarpeen. Sopeutuminen kevään tuloon, suurine lämmönvaihteluineen, vaatii elimistöltä paljon voimaa. Mistä voima immuunipuolustuksen vahvistamiseen?

Ulkoilma vetää puoleensa hiihtämään, luistelemaan tai sauvakävelemään. Avantouimarit nauttivat harrastuksestaan tietäen, että kohta lämpenee ja paljon kaivattu kylmähoito menettää terävyytensä avantojen hävitessä suliin vesiin.

Pääsiäinen katkaisee kevään. Kristikunnan totuuden hetket ja pakanallisemmat tämän ajan symbolit tulvivat silmiimme: tiput, pääsiäisnoidat, rairuohot ja narsissit kuuluvat tähän aikaan, samoin kuin kärsimysnäytelmä, hiljainen viikko ja pääsiäispyhät.

Kristityille pääsiäinen on uskon vaativa, yli ymmärryksen menevä hengellinen matka, missä järjen on antauduttava mystisyyden hapuilevaan maailmaan. Maallisemmin suhtautuville riittää pääsiäisen kulttuuriperinne virpojineen ja mämmeineen.

Kevät on toivon aikaa. Kesä tulee vielä. Vanhastaan ihmiset ovat paastonneet tai jotenkin muuten pyrkineet myös fyysisesti puhdistautumaan talven raskaiden ruokien tuomista vararavinnoista kupeillaan. Kuppaus ja paasto kuuluivat monen ihmisen kevääseen sata vuotta sitten. Nykyään kuivakuppaus on yleisempää. Siinä imukupilla “häiritään” kipeiden jumien aineenvaihduntaa samalla periaatteella kun viemäreiden tukkoja irroitettiin ennen vanhaan kumisella imukupilla. Toimii. Hanabölen Hoitolan turvehaudehieronta sisältää imukuppien käytön selässä ja jaloissa.

Turvehoidot ja siihen liittyvä hieronta poistavat kuona-aineita elimistöstä tehokkaasti. Lisäksi elimistö saa turpeesta tarvitsemiaan kivennäisaineita mm. magnesiumia, kuparia, sinkkiä,rautaa ja mangaania. Turpeen sisältämät fulvo- ja fulviinihapot uudistavat soluja, mikä näkyy ihon hehkuna.

Tämä ikiaikainen hoitomuoto nykyaikaisesti paketoituna on mitä parhain kevään hyvää tekevistä ja kaunistavista yhdistelmähoidoistamme. Se on myös täysin orgaaninen, 100% luonnontuote, eikä sisällä mitään lisättyä ainetta. Vaikka tämä hoito teettää paljon työtä ennen ja jälkeen hoidon, tuoden lisähintaa, se on ehdottomasti hintansa arvoinen.

Mukavaa kevään tuloa kaikille!

t. Ulla S.