Ystävä ja ystävällisyys – minkä arvoisia asioita ne ovat?

Ystävä ja ystävällisyys – minkä arvoisia asioita ne ovat sinulle?
Ystävä ja ystävällisyys ovat juhlinnan aiheina helmikuun 14. päivänä, jolloin vietetään Saint Valentinen muistoksi alun perin nimettyä päivää. Ystävänpäivää juhlitaan eri puolilla maailmaa rakkauden erilaisin painotuksin. Meillä päivää on vietetty vasta viime vuosina. Minkä arvoista ystävällisyys on sinulle? Olisiko sitä hyvä harjoittaa ihan aikomalla?

Helmikuussa, talven ollen kylmimmillään, on mukava juhlia ystävyyttä edes yhtenä päivänä. Sen voi tehdä kortein, kukkaisin tai jollain muulla sopivalla tavalla.
Ystävä ja ystävällisyys ovat kullan arvoisia elämässä. Jokainen tietää, miten tärkeä ystävä on – ei vain hädässä, kuten sananlaskukin muistuttaa, vaan ylipäätään elämässä. Ystävän menetys on suuri suru, eikä tosi ystävää pysty helposti korvaamaan. Miten voisimme vaalia ystävällisyyttä ja antaa sille aikaa nyt? Jos sinulla ei juuri nyt ole sydänystävää, voit silti olla ystävä jollekin toiselle, jonka tiedät kaipaavan ystävää ja ystävällisyyttä.

Me Hanabölen Hoitolan hoitotiimi olemme jo muutaman vuoden panneet risaiseksi, ja venyttäneet ystävänpäivän koko kuukaudeksi. Aivoriihemme tuotos tänä vuonna on innostaa asiakkaitamme panostamaan ystävyyteen ja nauttimaan laadukkaasta ajasta ystävän* kanssa tulemalla esim. yhdessä hierontaan turvalliseen ja kotoisaan hoitolaamme hymyilevien hoitajiemme käsittelyyn.

Jos tulee helmikuussa ystävän kanssa hierontaan, kahden hierojan ollessa paikalla, hieronnan jälkeen me tarjoamme kahvit/teet pikku herkkuineen peilisalissa. Samalla voi päivittää kuulumiset. Näitä aikoja on rajoitetusti, joten kannattaa toimia heti, jos lämpenee ajatukselle.

Toinen palkitseva mahdollisuus osoittaa arvostavansa ystävää* on joko tarjota hänelle (tai suositella varaamaan) tunnin hieronta hoitolassamme. Tästä kiitokseksi me tarjoamme kutsujalle pikku hoidon joko kasvojen hemmottelulla (Aloe Vera -tuottein) tai tuolihieronnalla. Ystävyksille on mahdollista saada kahvit/teet ja pikku syötävä maksamalla siitä katsomallaan pikku summalla. Tämäkin vaihtoehto voi olla todella arvokas yhdessä jaettu hetki.

On monia erilaisia tapoja huomioida ystävää ja osoittaa arvostavansa läheistään tai omaa valittuaan. Me olemme miettineet hieman uudenlaisia tapoja kiireisillekin ystävyksille, jotka arvostavat laadukasta yhdessä oloa ja hyvinvointia edistäviä käytäntöjä.

Kutsumme kaikkia vaalimaan ystävyyttä itselle sopivalla tavalla ystävyyden helmikuussa. Se voi olla romanttinen kynttiläillallinen, teatterissa käynti tai hierontahoito. Hyvä ystävä tietää, mikä kullekin sopii parhaiten. Vaalikaamme ystävyyttä ja harjoitelkaamme sitä koko kuukauden – ehkä siitä voi tulla jopa tapa.

OIKEIN HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ RAKKAAT YSTÄVÄT JA KYLÄN MIEHET SEKÄ NAISET!

*ystävä, rakas, kulta, sielunvierimmäinen, läheinen jne.