Ystävä on vaalimisen arvoinen

Ystävä on vaalimisen arvoinen. Ystävä voi olla koulu- tai leikkikaveri, poika- tai tyttöystävä. Parhaassa tapauksessa puoliso on myös hyvä ystävä. Ystävä voi löytyä mistä ja milloin vain, kun löytyy yhteinen aallonpituus. Uuden ystävän voi saada niin kauan kuin elää. Tarvitaan vain avoin mieli.

Ystävänpäivä on helmikuun 14. ja se on omistettu ystävien muistamista varten. Ystävä on henkilö, jonka kanssa jaetaan ilot ja surut. Hyvä ystävä kuuntelee, tukee ja hyväksyy sinut sellaisena kun olet. Aitous on tärkeä ystävyyssuhteiden mittari. Kaikki tarvitsevat ystävää. Osaammeko itse olla hyvä ystävä? Voimme opetella olemaan parempia ystäviä, jos vain haluamme.

Ystävällinen ihminen säteilee hyvää energiaa. Kun kohtaa ystävällisyyttä, tulee hyvä mieli. Myönteinen suhtautuminen muihin ihmisiin on ystävällisen ihmisen piirre. Oven aukaisulla ja hymyllä voi olla suuri vaikutus yksinäisen ihmisen päivään, koska ne osoittavat, että toinen ihminen on otettu myönteisesti huomioon. Tällaisia huomionosoituksia voivat olla tervehtiminen ja anteeksipyyntö silloin, kun on aiheuttanut mielipahaa  esim. myöhästyessä.

Miten vaalia ystävyyssuhteita? Ystävät ymmärtävät toisiaan, ottavat huomioon toistensa tarpeet ja koettavat auttaa vaikeuksissa. Jos on rasittunut työstä tai jostain stressaavasta projektista, ystävä voi keksiä hyvän rentoutumistavan. Pääasia ystävyyssuhteissa on, että antaa niille aikaa ja arvoa. Jos ystävä on sinulle tärkeä, vaali ystävyyttänne juuri sillä tavalla kuin molemmat sitä tarvitsette.

Jos sinusta tuntuu, että sinulla on vain tuttuja, et ehkä ole uskaltanut syventää suhdetta aidosti jakamalla. Asian voi muuttaa, kun sen tiedostaa. Voi kysyä tutultaan, haluaisiko hän lähteä yhdessä kahvilaan, taidenäyttelyyn tai johonkin muuhun kiinnostavaan paikkaan, jolloin voi viettää aikaa yhdessä jonkun muun molempia kiinnostavan aiheen ympärillä. Näin syntyy tilaisuus myös keskusteluun ja vähitellen ystävyys syvenee. Liian usein odotamme muilta aloitteen tekoa, kun voimme itse vaikuttaa oman ystäväpiirin valintaan. Vaatii vain hieman rohkeutta  saada ystäväpiirinsä lisää eloa.

Helmikuun 14. vietämme ystävänpäivää. Miksi emme vaalisi ystävyyttä koko helmikuun yhden päivän sijaan? Voimme päättää harjoittaa ystävällisyyttä koko kuukauden ajan – ja kuka tietää vaikka siitä tulisi tapa, mikä tarttuisi laajemmaltikin. Hyvää ystävyyden helmikuuta!

Toivoo,

Ulla S