Aloita uusi vuosi 2016 puhtaalta pöydältä

Miten aloitan uuden vuoden puhtaalta pöydältä? Konkreettinen vastaus kuuluu: Puhdistamalla pöydän.
Miten tämä kielikuva voi auttaa sinua uuden vuoden 2016 aloittamisessa uusin mahdollisuuksin? Menneen vuoden ”tilinpäätös” on hyvä tehdä, jotta on selkeämpi kuva onnistumisista, epäonnistumisista ja kesken jääneistä hankkeista ja aikomuksista.

On hyvä käsitellä elämän tärkeimmät osa-alueet: työ, ihmissuhteet, toiveet ja haaveet, joita menneelle vuodelle on asettanut. Tähän kannattaa varata riittävästi rauhallista aikaa päiväkirjan parissa.
Kun kuva on muodostunut siitä, mitkä osa-alueet ovat olleet onnistuneimpia ja mitkä ovat jääneet vähemmälle huomiolle, voi antaa itselleen kiitosta hyvistä asioista oikein kunnolla. Voi olla, että kukaan muu ei kiitä, joten tunnustuksen antaminen itselle on hyvin tärkeätä.

Taputtaminen itseään olalle antaa myönteistä energiaa arvioida niitä  aikeita, joissa ei olla edistytty toivomalla tavalla. Tarkastelussa ei tule olla liian ankara, vaikka asioita olisi  jäänyt toteuttamatta, koska hyvin aiottu antaa paremmat mahdollisuudet tyydytystä tuottaviin tuloksiin.

Onnelliseen elämään pääsee paremmin, jos uskaltaa rohkeasti suunnitella, haaveilla ja toivoa. Itse voin tunnustaa, että olen yleensä erittäin hyvä suunnittelemaan, aikomaan ja toivomaan. Jos kaikki aikeet eivät toteudu, se ei johdu välttämättä epäonnistumisesta tai laiskuudesta,  vaan siitä että suunnitelmia on riittänyt enemmän kuin aika on riittänyt tai ”universumi on niihin tässä ajassa taipunut.”
Olen antanut itselleni aikaa joulun ja vuodenvaihteen jälkeiselle tammikuun alkupuolelle. Näin ehdin hyvin puhdistaa 2015 pöydän ja valita tämän vuoden kattauksen. Hmm. Tämä on hauskaa.

Näin 2016 katetaan puhtaalle pöydälle!