Voimmeko muuttaa kulttuuriamme välittävämmäksi?

Ajatteletko sinä joskus uutisia lukiessasi, että kunpa ihmiset välittäisivät enemmän toisistaan. Monet pahat asiat jäisivät tapahtumatta, jos meillä olisi välittämisen kulttuuri. Jos rakkaus ei olisikaan tabu eikä tynkämerkityksiseksi kutistettu sana (kuvaamaan vaan seksuaalisuutta), voisiko sen energia kantaa meitä olemaan parempia ihmisiä myös toisillemme? Jos olet ihminen, joka aidosti välittää muista, kiitos siitä. Jos kaikki olisimme kuin sinä, maailma olisi hyvä paikka asua. Voiko välittämistä oppia? Minusta voi. Näytän miten yhden leikin avulla se ei ole edes vaikeata, mutta se vaatii välittämistä tai ainakin sitoutumista oppimaan sitä. Kutsun sinut osallistumaan tähän  laatimaani välittämisen ja sitoutumisen harjoitukseen, mikä opettaa ja testaa, kuinka valmis olet välittämään, myös teoilla, ei vain sanoilla ja sympatiaa tuntien. Haluatko nähdä, miten välittävä olet? Tai jos tiedät jo, oletko valmis kehittymään asiassa niin, että teet sen, mitä muutos omassa ja toisen hyvinvoinnissa vaatii. Ihmisenä kehittyminen ilmenee teoissa tai tekemättä jättämisenä. Teot (joskus tekemättä jättämiset), jotka aikaansaavat muutoksen, vaativat enemmän kuin pelkät sanat, vaikka en niitäkään väheksy. Sanat ovat voimakkaita, varsinkin, jos teot osoittavat ne tosiksi. Ei välittäminen ole vaikeata, koska se on osa perusluontoamme. Osallistu sinäkin tähän välittämisen kulttuuriin tähtäävään leikkiin!   HANABÖLEN HOITOLAN HYVÄ KIERTÄÄ LEIKKI 15.10. - 15.12.2013 Leikin säännöt: 1. Otat itsellesi hoidon Hanabölen hoitolassa. 2. Suosittelet hoitoa ystävällesi, joka hyötyisi hoidosta. 3. Vähintään yksi ystäväsi tilaa ajan hoitolastamme mahdollisimman pian (2 päivän sisällä). 4. Näin kierrätämme hyvää oloa kaksi kuukautta ja katsomme kuinka paljon olemme saaneet hyvän olon hoitoja kiertoon mittarina se, kuinka moni ihminen on käynyt hoidossa ja suositellut hoitojamme edelleen tuloksellisesti. Katsomme, ketkä kolme ovat eniten panneet hyvää kiertämään leikillämme. 5. Jos et voi suositella hoitoamme, annat yksityiskohtaisen kirjallisen palautteen siitä, miten voimme hoitoa parantaa, niin että sitä voi suositella aidosti edelleen.  Tämä on myös tärkeää, jotta voimme kehittyä pääkaupunkiseudun parhaaksi hoitolaksi, mikä on tavoitteemme. 6. Joulukuussa julkaisemme tuloksen päivälehdessä, joka on kiinnostunut hyvistä uutisista ja palkitsemme 3 ihmistä lahjakortilla, joka on tunnin hoito.   Tätä leikkimällä ei voi hävitä, koska sekä tuloksekas suositus että tehokas hoitopalaute ovat arvokkaita. Hoitolamme kehittyy hoidoissa sekä hyvän kierrättäjänä yhteisössämme. Osallistuja hoitaa sekä itseään että lähimmäisiään, ja aikaansaa hyvää oloa yhteisössään. Aivan ilmeisesti myös hoitolamme hyötyy, kun voimme tehdä tätä työtä, jonka jokainen hoitotiimimme jäsen on valinnut. Koska hyvää oloa ei  haluta rajoittaa vain tähän leikkiin, terkoituksena on, että se jää tavaksi. Vähitellen olemme saaneet aikaan muutoksen - välittävämmän kulttuurin. Kukapa ei haluaisi olla mukana siinä muutoksessa. Hyvä olo kiertämään -terveisin, Ulla Saarela ulla@hanabolenhoitola.fi