Oletko itsesi paras ystävä?

Kysy itseltäsi, voinko hyvin? Jos vastaus on myöntävä, ei tarvitse lukea pitemmälle. Onneksi olkoon! Jos et voi hyvin, tämä kirjoitus voi valaista asiaa, koska aina emme tiedosta kaikkea sitä, mikä asiaan vaikuttaa. En tietenkään voi vaikuttaa sinun elämäsi kaikkiin sellaisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat hyvinvointiisi, kuten työtilanteeseesi, perhetilanteeseesi, sairauksiin ja ihmissuhteisiin, ylipäätään moniin seikkoihin. Tiedän sen, mutta tarkoitukseni on auttaa sinua sellaisessa asiassa, jonka pystyt muuttamaan, kunhan vain tiedostat asian. Yksi sellainen, vieläpä hyvin perustavanlaatuinen, on sinun oma asenteesi itseesi. Oletko itsesi ystävä, vaativa kriitikko vai suorastaan vihamies? Jos vastaat muuta kuin olevasi itsesi ystävä, et ole ainoa. Kuitenkin tämä asia vaikuttaa valintoihisi sekä siihen, hyväksytkö itsellesi hyvää, vai koetko, että et ole sen arvoinen. Jos myönnät sen, että et koe olevasi sen arvoinen, haastan tämän ajatuksen. Olet sen arvoinen, koska olet ainutlaatuinen ja sinun elämälläsi on merkitystä. Olet arvokas, koska olet syntynyt maailmaan ja tämä asia on jo ihme sinänsä. Voit ajatella miten haluat , mutta sinun arvosi ei rajoitu omaan ajatteluusi. Miksi ajattelisit pahoja ajatuksia itsestäsi? Et tarvitse vihamiestä vaan ystävää. Ole itsesi paras ystävä! Opettele, jos et osaa. Sinä olet itsesi kanssa elämäsi loppuun asti. Juuri siksi kannattaa olla ystävällinen ja tukea itseään, moitteen sijaan, vaikka olisikin tottunut enemmän moitteisiin. Jos joku muu on arvokas ja ansaitsee hyvää, sama koskee sinua. Ei niin, että viet toiselta heidän arvonsa vaan siten, että ajattelet, että sinäkin olet sen arvoinen - että olet itsesi paras ystävä. Jos siis olet itsesi paras ystävä, varmasti pidät itsestäsi hyvää huolta. Ystävistä välitetään. Hoida itseäsi hyvin, koska olet oikeasti sen arvoinen. Varallisuudestasi huolimatta voit valita tehdä hyviä päätöksiä ja valintoja. Voi lähteä kävelemään ja hoitaa esim. jalkasi hyvin. Voi myös priorisoida oman hoitosi, jos sellaista tarvitset ja haluat, ja säästää jossain muussa. Vaikka et omistaisi mitään, voit myös kierrättää hyvää oloa auttamalla jotakuta aukaisemalla oven tai juttelemalla yksinäiselle. Keinoja on monia. Et tarvitse muuta kuin alkaa olemaan ystävä itsellesi. Siitä hyvästä olosta voit sitten jakaa muillekin. Pahaa ei kannata jakaa, monistaa eikä kierrättää, jos haluaa mukavampaa oloa itselle ja muillekin. Näin minä ajattelen. Ajattele sinäkin. Se kannattaa. Syysterveisin, Ulla