Kuka vastaa hyvinvoinnistasi II?

Ehdotin jo maaliskuussa blogissani sitä, että ottaisimme yhä suuremman vastuun oman hyvinvointimme hoitamisesta. Ei siksi ettei se kuuluisi kunnille ja valtiolle, vaan siksi, että se on meille itsellemme tärkeätä. Meidän kipumme ja kärsimyksemme koskee ennen kaikkea meitä itseämme. Kysymys onkin nyt siitä, olenko minä tehnyt sen, mitä pystyn voidakseni hyvin? Jos tässä tarkastelussa löytyy parannettavaa, teen parannuksen. Elämäntavoilla voin vaikuttaa paljon ja apua voin hakea ajoissa, ennen kuin sairaudet pakottavat siihen. Terveyskasvattajana olen kiinnostunut siitä, mikä saa meidät tekemään sellaisia päätöksiä ja muutoksia elintapoihimme, joilla on ratkaiseva vaikutus terveyteemme ja hyvinvointiimme. Pelkkä tieto ei riitä, vaan tarvitaan tunteita ja tahtoa koskettavaa vaikuttamista. Psykologina minua askarruttaa se, että kaikilla ei ole tarpeeksi hyvää minäkuvaa, että he katsoisivat itsensä investoinnin arvoiseksi. Olemme mielestäni onnistuneet tänä syksynä tukemaan ihmisiä sitoutumaan säännöllisempään oman itsen huoltoon, jotta merkittävä muutos hyvään oloon voisi ilmentyä. Olemme tehneet sarjahoitomme entistä houkuttelevimmiksi sisällyttämällä niihin ylellisiä hoitoja, joita saa vain sarjojen yhteydessä: esim. manteliöljyhieronta käsille, aloevera-afrikkalainen jasmiiniöljy jaloille ja savihieronta kasvoille. Tällaisten hoitojen jälkeen tuntee olonsa hyvin erilaiseksi kuin mitä arkiminä on. Hyvän kiertämisen kannustamiseksi olemme laatineet lahjapaketit, joiden avulla voi viestittää rakkailleen kuinka paljon heidän hyvinvointinsa merkitsee. Syntymäpäivätarjouksena myymme näitä lahjoja 25%:n alennuksella syyskuun ajan. Voi esim. ostaa etukäteen joululahjan ja säästää jopa yli 100 e. Hyvän voi laittaa kiertämään myös ilman rahaa suosittelemalla hoitojamme, jos ne ovat olleet itselle hyviä. Vaivojen ja sairauksien ennalta ehkäiseminen on luonnollisesti paljon halvempaa kuin sairauksien hoito. Työstressi jumittaa joskus mieltä ja kroppaa. Silloin hieronta ja muut hoitomme auttavat pahimman yli. Vastauksena kysymykseen "kuka vastaa hyvinvoinnistasi" todetaan siis sinä. Onko se hyvä vai huono uutinen? Sinä päätät. Autamme mielellämme! Syksyterveisin, Ulla