Miksi terveysliikuntaa?

Suurin osa ihmisistä jää huippu- ja kilpaurheilun ulkopuolelle tai harrastaa sitä katsomosta käsin. He elävät elämäänsä iloineen ja murheineen koettaen pysyä terveinä, jotta jaksaisivat työelämässä ja kotona suorittaa ne tehtävät, mitä elämä sillä hetkellä vaatii. Usein aika ja voimat eivät riitä siihen mitä tiedetään hyvinvoinnin ja kunnonhoidon vaativan. Kroppa ei tällöin saa sitä, mitä se tarvitsee – sopivaa, säännöllistä liikuntaa ja huoltoa. Nykyihmiset tietävät mitä pitäisi tehdä ja millaisia elintapoja noudattaa, jotta pysyisi kunnossa ja olo tuntuisi hyvältä. Pelkkä tieto ei kuitenkaan yksin riitä kunnossa pysymiseen, vaan tarvitaan sen soveltamista käytännön arkeen. Vasta oman fyysisen aktiviteetin harjoittaminen säännöllisesti antaa fysiikallemme sitä, mihin meidät on luotu - liikkumaan. Jotkut meistä eivät jostain syystä löydä omaa aktiviteettiaan kyllin ajoissa, ja vasta kun sairaudet alkavat pakottaa asiaan puuttumista, aletaan etsiä liikuntaa. Tässä vaiheessa on jo syntynyt fyysisiä heikkouksia ja rajoituksia, jotka eivät anna myöten mihin tahansa liikunta- tai urheiluryhmään liittymistä. Tähän tarpeeseen on syntynyt terveysliikunta. Sitä antamassa tulisi olla asiansa osaava ohjaaja, jotta liikunnallisesti rajoittuneetkin kuntoilijat voivat turvallisesti osallistua ohjaukseen. Me Hanabölen Hoitolassa otamme tämän sydämen asiaksi ja siksi tarjoamme asiantuntevaa terveysliikuntaa ja autamme asiakkaitamme löytämään itselleen sopivan liikuntamuodon valikoimastamme. Hanabölen Hoitola tarjoaa terveysliikuntavalikoimassaan suomalaista aamuvoimistelu Asahia, 5 tiibetiläistä riittiä, kiinalaista aamuvoimistelu Taiji'a sekä Energia liikkuu -nimistä kehon tietoisuutta, hallintaa ja läsnäoloa lisäävää liikkuvaa meditaatiota. Kaikissa edellä mainituissa harjoitusmuodoissa yhdistyvät kehon, mielen ja hengen energeettiset tasot harmoniseksi kokonaisuudeksi. Terve sielu terveessä ruumiissa on vanha aksiooma, jota me pidämme kunniassa. Lisäisin siihen vielä nykyaikana terveen mielen. Mielikin tarvitsee liikuntaa, jotta aivojen määrättyjen osien ylikuormitusta voidaan vähentää ja jotta jotkut toiset aivojen osat eivät jää käyttämättömiksi. Voin luvata, että kaikki kesäkurssimme ovat myös hyvän mielen kursseja. Kesästä voi nauttia täysin siemauksin, kun osallistuu asialleen vihkiytyneiden ohjaajien kanssa hoitolamme puutarhassa terveysliikuntakurssille. Elokuun kurssitarjonta kannattaa tarkistaa ajoissa, ja jos mieli tekee, ilmoittautuu rohkeasti mukaan. Jos tarvitset apua oikean kurssin löytämisessä, neuvomme mielellämme, kun 15.7.2013 hoitolamme jälleen avautuu.